Burunsuzlar Mahallesi ve Burunsuzlar İlkokulu Hakkında Bilgiler

Burunsuzlar Mahallesi ve Burunsuzlar İlkokulu Hakkında Bilgiler

21.01.2021 495

Gaziantep ilinin İslahiye ilçesine bağlı olan Burunsuzlar Mahallesi ilçe merkezine 35 km uzaklıktadır. Mahalle muhtarı Şemsettin ERÇELİK'tir. Çevresinde eğimli tarım arazileri bulunmaktadır. Evler çoğunlukla betonarme olmakla birlikte, birbirlerine yakın bir şekilde konumlandırılmıştır. 

Burunsuzlar Mahallesinden ilçe merkezine ulaşım konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Özellikle kış aylarında kar yağışı ulaşımı engellemektedir. Toplu taşıma yoluyla ulaşım genellikle düzensizdir ve çoğu zaman bulunmamaktadır. Mahalleye ulaşım hususi araçlarla yapılabilmektedir. Mahallede 2 bakkal, 1 cami ve 1 sağlık ocağı bulunmaktadır. Son yıllarda biber ekiminin artmasıyla kısmen sulu tarıma geçilmiştir. Özellikle yaz aylarında sulama yapılabilmesi için sık sık su kesintileri olmaktadır ve su belirli saatlerde verilmektedir. Kış aylarında ise özellikle yoğun kar yağışı olduğu günlerde su boruları donduğu için su akmamaktadır. Bu nedenle mahallede su sıkıntısı yaşanmaktadır. 

Biber, üzüm, nar, sofralık ve yağlık zeytin yetiştirilmektedir. Bazı çiftçiler yaz aylarında uzak tarlalara giderek biber ekimi yapmaktadır. Halk geçimini yetiştirdiği biber, üzüm, nar, sofralık ve yağlık zeytinden sağlamaktadır. Halkın bir kısmı gündelikçi işçi olarak çalışmaktadır. Genellikle küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Az da olsa büyükbaş hayvancılıkta mevcuttur. Akdeniz İklimi etkisi altındadır.

           Okulumuz 1964 yılında açılmıştır. 1972 yılında hava şartları nedeniyle okul binası yıkılınca aynı yıl okul betonarme olarak tekrar yapılmıştır. Eğitim-Öğretim faaliyetlerimizin sürdürüldüğü 2 bina vardır. Binalar tek katılıdır. Bu binalardan bir tanesinde 2 adet derslik,1 adet kütüphane ve 1 adet idare odası bulunmaktadır. Diğer bina ise lojmandır. Ancak 2013 yılında gerekli izinler alınarak anasınıfına dönüştürülmüştür. Binalar betonarme, ihata duvarları ile çevrili ve çatılıdır. Okul bahçesinde 1 adet kız öğrenciler için, 1 adet erkekler öğrenciler için olmak üzere tuvaletler, kömürlük, oyun parkı ve çam ağaçları bulunmaktadır. Zeminde bazı bölgelerde geçme taşı, bazı bölgelerde ise toprak bulunmaktadır.